Som den eneste bloggportal i Norge krever VG kr 10,- pr blogger to ganger i året, for liksom å skulle verifisere et mobiltelefonnummer, i realiteten å tjene klingende mynt på andres behov for å ytre seg.

 

I utgangspunktet burde dette ha vært en gullgruve a la VG Vektklubb, bare med motsatt fortegn, for der kiloene skal pelles av bør ordene tilsvarende kunne balles på – men akkurat det synes ikke VG å ha fått til. Hva gikk egentlig galt?

 

En tjeneste som i utgangspunktet er gratis og som svært mange er villige til å betale for å få lokalisert til ett bestemt sted – burde ikke det være ren netto fortjeneste for dem som åpner døra på vid gap?

 

Jeg skal la være å legge meg bort i VGs langsiktige strategi, den har jeg så allikevel ingen kjennskap til. Men at stadig mer av virksomheten må konsentreres om nettbaserte applikasjoner, burde verken jeg eller VG være særlig i tvil om. Men hvorfor droppe det som publikum er villig til å betale for? Og hva med helheten (debatt, blogg, klubbvirksomhet) som trekker det store publikum til VG Nett – kan det hende at den blir borte, dersom VG innskrenker sin virksomhet?

 

Mangfold er stikkordet for VGB. Mangfold har hittil vært stikkordet for VG. Sammen har vi kanskje vært best på nett? Det er synd om mangfoldet skal skrumpes inn. Særlig så lenge det finnes personer som er villige til å betale for det. Rust heller opp – og legg på prisen?

 

 

 

 http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10014086

 http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10014086

Tips oss hvis dette innlegget er upassende